CAL-Pakketten

Pakketten en patronen

CAL-Pakketten

Subcategorieën

 • Cábla cal

  Vanaf .. september 2024 start de Cábla cal, een leuke deken met vele soorten steken gehaakt, voornamelijk reliëfsteken, en om er dan ook het Ierse karakter er aan te geven ook de zachtere Ierse tinten. Met de zachte tinten komen de steken het mooist uit.

  Deze wordt gehaakt met 1 kleur per deken. En er zijn 2 verschillende soorten materialen gebruikt van Scheepjes. 

  Er is een deken gehaakt met de softfun  (60% katoen, 40 % acryl), en een versie is gehaakt met de Scrumptious (50% gerecycled Polyesther (plastic flessen) en 50% acryl) . Het prijsverschil zit hem dus in het materiaal.  Afmeting Softfun is ong 147 x 200 cm en de Scrumptious 145 x 173cm. incl de rand! Bij de Softfun krijgt u de mooie vilten tas, met het Cablá logo en bij de Scrumptious deken ontvangt u 4 labels, bij de pakketten, voor alle artikelen zolang de voorraad strekt! Wordt door ons gehaakt op haaknaald tulip etimo rose nr 3,5

  Vanaf .. september komt er iedere dinsdag een patroondeel hier op deze site te staan en op https://www.facebook.com/groups/home.cal/ veel plezier met de voorbereiding!

  Wil je andere kleuren stuur dan een mail naar info@wolhuisje.nl met wat jij zou willen!

  De patronen zitten niet in de pakketten, deze komen als de cal begint ook op deze pagina te staan. ik probeer dagelijks de pakketten aan te vullen, helaas zijn er veel kleuren uitverkocht van de Softfun bij de leverancier! OP = dan op, en worden misschien september weer aangevuld, als weer leverbaar is.

  Uitleg over ontstaan van de dekenDe kabeldeken wordt een deken die zal bestaan uit meerdere kabels. Deze kabels kunnen de hakers zelf indelen in de volgorde wat ze zelf mooi vinden. Dit is iets unieks met een kabeldeken waardoor dat benadrukt mag gaan worden. 

  De kabeldeken is een deken die vooral voor in en bij huis gemaakt word. Denk hierbij aan een sprei voor op bed, een lekkere deken voor op de bank of een deken voor buiten. 

  Het is een veelzijdige deken. Het haken van kabels is ontstaan na het breien van kabels. Volgens Willemien (Mientjes breidomein, n.d.) werden kabels het meeste gebruikt voor visserstruien. Een bekende visserstrui zijn de truien van de Aran eilanden voor de kust van Ierland. De kabels op de Aran trui heeft ook een betekenis. Zo staat de honingraat voor werk. De kabels staan voor touwen en symboliseert voor geluk en een goede vangst. Een halve diamant vorm staat voor welvaart. De blokjes patroon symboliseert een goede oogst (Mientjes breidomein, n.d.). 

  Omdat de kabels bekend zijn van de Ierse Aran truien lijkt het mij passend om er een Iers thema aan te koppelen. 

  Volgens De Hooge (2021) is Ierland een land vol met kastelen, ruige rotsen en kliffen. Er is heel veel natuur waardoor het een heel groen land is om te zien. Groen is daar een nationale kleur. Als je naar foto’s gaat kijken van Ierland zie je voornamelijk de kleur groen terug komen. Naast groen zijn er ruige rotsen en kliffen te zien, hier zie je vooral de kleuren bruin, cream wat een beetje rozig kan worden door de zon. Naast deze kleuren zie je ook veel blauw terug in de zee en in de lucht.

   Kijkend naar bovenstaande kleurtinten worden de voorbeeld dekens gehaakt met de kleur Key lime pie in het garen Scrumptious en Soft mauve in het garen Softfun.

   Voor de naam van de kabel deken hebben we gekeken naar verschillende vertalingen in het Iers. Als eerste is er gekeken naar het woord haken te vertalen. Bij het terugvertalen weet ik niet goed of dit de juiste optie is. Uiteindelijk is er gekozen om kabel te vertalen. De vertaling van kabel naar het Iers is cábla. Er is voor gekozen om het woord deken niet te vertalen. De deken gaat Cábla deken heten.

 • Scheepjes Bullfinch...

   Bullfinch Blanket door Esther Dijkstra 

  Creëer een gebreide of gehaakte deken met een 

  Limited Editon Mega Whirl! Met deze (bijna) 3 km 

  lange garencake maak je een prachtige, soepele 

  deken in een zachte kleurstelling die geïnspireerd is 

  op de kleuren van de goudvink.

   Esthers ontwerpen laten duidelijk de klassieke 

  kleurovergangen zien waar ons Whirl garen om 

  bekend staat, met herhalende vierkante motieven in 

  zowel de gebreide als de gehaakte versie.

   Esther zal gedurende de vier weken van de CKAL 

  blogposts publiceren, meestal op woensdagen om 

  12:00 uur. Deze blogposts bevatten video’s, extra 

  foto’s, handige tips en verdere details om 

  deelnemers te helpen

 • Lente cal

  26 maart 2024 is gestart de Lente cal, een vrolijk kussen, leuk voor op je tuinset of op de bank, maar ook heel fijn voor de kleinste om op te zitten

  Deze wordt gehaakt met 3 verschillende kleuren per kussen. Ik heb bewust gekozen voor het heerlijke zachte garen van Durable de VELVET. Het is een chenille garen wat gekenmerkt wordt door een zeer zachte en soepele touch. Afmeting is ong 50 cm doorsnede van de bloem zonder de onderbladeren. Vanaf .. maart komt er iedere dinsdag een patroondeel hier op deze site te staan en op https://www.facebook.com/groups/home.cal/ veel plezier met de voorbereiding!

  Wil je andere kleuren stuur dan een mail naar info@wolhuisje.nl met wat jij zou willen!

  De patronen kunt u hier downloaden deze zitten niet in de pakketten

  Hieronder staan de bestanden welke tot nu toe beschikbaar zijn:

  Week nr. Home Lente CAL
  Week 0

  VOORBEREIDINGSBESTAND CAL

  compleet bestand lente CAL compleet

 • Home Sweet Home cal

  Vanaf 12 september 2023 start de Home Sweet Home cal, een leuke deken met vele motiefjes gehaakt met mozaiëk steken.

  Deze wordt gehaakt met 3 verschillende kleuren per deken. En er zijn 2 verschillende soorten materialen gebruikt van Scheepjes. Er hoeven geen draden afgewerkt te worden!! Er is een deken gehaakt met de softfun  (60% katoen, 40 % acryl), en een versie is gehaakt met de Scrumptious (50% Gerecycled Polyester (plastic flessen) en 50% Acryl) . Het prijsverschil zit hem dus in het materiaal.  Afmeting is ong 130 x 180 cm incl de rand! Vanaf 12 september komt er iedere dinsdag een patroondeel hier op deze site te staan en op https://www.facebook.com/groups/home.cal/ veel plezier met de voorbereiding!

  Wil je andere kleuren stuur dan een mail naar info@wolhuisje.nl met wat jij zou willen!

  De patronen kunt u hier downloaden deze zitten niet in de pakketten

  Hieronder staan de bestanden welke tot nu toe beschikbaar zijn:

  Week nr. Home Sweet Home CAL
  Week 0

  VOORBEREIDINGSBESTAND CAL

  compleet patroon HOME SWEET HOME CAL compleet patroon
 • Haakpakketten en patronen

  Verschillende eigen ontwerpen, als pakket of los patroon

 • Picknick CAL

  Deze Cal is gestart op 11 april 2023 , bestaat uit leuke kleine speel attributen voor de kinderen, leuk spelen en eten klaar maken voor de broertjes, zusjes, Papa's, Mama's, Opa's en Oma's. Er wordt gewerkt met babyveilig garen, dit kan goed gewassen worden.

  Om mee te spelen is het beter dan al de plastic speelgoed onderdelen. (Op deze foto staan niet alle onderdelen)

  Er worden voor deze cal 20 verschillende kleuren Catona gebruikt , Wat u nodig heeft is 

  Vulling 200gr,

  Catona 50 gr 254, 25gr 105, 106, 179, 249, 383, 404, 10gr 115, 157, 205, 208, 248, 252, 281, 392, 408, 507, 512, 522, 525, haaknaalden  2,5 en 3 en naald. 

  Pakketten zijn helaas niet meer leverbaar!

  Hieronder staan de bestanden welke tot nu toe beschikbaar zijn:

  Week nr. Picknick CAL
  Week 0 VOORBEREIDINGSBESTAND CAL
  compleet patroon Picknick cal WEEK 1 
 • Zomerse tas en deken

  Vanaf 13 september 2022 is begonnen de zomerse tas, deken begint 8 november, leuke tassen en dekens met keuze uit 2 verschillende thema's. Een set bestaat uit wilde bloemen, en de andere met strandafbeeldingen.  Deze sets worden gehaakt met 4 verschillende kleuren Whirlettes per set. en voor de afbeeldingen voor de wilde bloemen 9 kleuren Maxi garens en de strandafbeelingen 6 verschillende kleuren  per set. De  dekens afmeting zonder rand ong 118 x 158 cm met rand 126 x 165 cm. Het prijsverschil zit hem dus in het materiaal. Er zijn pakketten compleet tas met deken en alleen tas of deken. Koop je het samen kan je natuurlijk de resten van de een voor de ander weer verder gebruiken. Vanaf   september komt er iedere dinsdag een patroondeel hier op deze site te staan en op https://www.facebook.com/groups/home.cal/ veel plezier met de voorbereiding!  De tas heb je als basis nodig om de tas te kunnen maken!!! Zelf heb je voor de tas nog een placemat of bodem uit een boodschappenshopper nodig en een klosje naaigaren.

  Wil je andere kleuren stuur dan een mail naar info@wolhuisje.nl met wat jij zou willen!

  De patronen kunt u hier downloaden deze zitten niet in de pakketten

  Hieronder vindt u alle tot nu toe beschikbare bestanden: 

  Week nr. ZOMERSE TAS EN DEKEN CAL
  Week 0 VOORBEREIDINGSBESTAND CAL
  week 0 COMPLEET ZOMERSE TAS 
  week 0 compleetZOMERSE DEKEN 
 • Dierenrijkkussens CAL

  Vanaf 15 maart 2022 start de DIERENRIJKKUSSENS cal, een leuke set kussens met vele bosdieren.  Deze wordt gehaakt met 2 verschillende kleuren per set. En er zijn 2 verschillende soorten materialen gebruikt van Scheepjes. Er hoeven geen draden afgewerkt te worden!! Er is een set gehaakt met de softfun  (60% katoen, 40 % acryl), en een versie is gehaakt met de Colour Crafter (100% premium Acryl)  Het prijsverschil zit hem dus in het materiaal.  Vanaf  ..  maart 2022 komt er iedere dinsdag een patroondeel hier op deze site te staan en op https://www.facebook.com/groups/home.cal/ veel plezier met de voorbereiding! Wil je andere kleuren stuur dan een mail naar info@wolhuisje.nl met wat jij zou willen! Patronen zijn niet eerder los verkrijgbaar!! De patronen kunt u hier downloaden deze zitten niet in de pakketten

  Hieronder vindt u alle tot nu toe beschikbare bestanden: 

  Week nr. DIERENRIJKKUSSENS CAL
  Week 0 VOORBEREIDINGSBESTAND CAL
  week 0 TIPS DIERENRIJKKUSSENS
  week 1 DIERENRIJKKUSSENS compleet patroon
 • Dierenrijkdeken CAL

  Vanaf 21 september 2021 start de DIERENRIJKDEKEN cal, een leuke deken met vele bosdieren.  Deze wordt gehaakt met 2 verschillende kleuren per deken. En er zijn 2 verschillende soorten materialen gebruikt van Scheepjes. Er hoeven geen draden afgewerkt te worden!! Er is een deken gehaakt met de softfun afm ong 140 x 200 cm (60% katoen, 40 % acryl), en een versie is gehaakt met de Colour Crafter (100% premium Acryl) deze valt kleiner uit, als van de softfun. Het prijsverschil zit hem dus in het materiaal.  Vanaf  21 september komt er iedere dinsdag een patroondeel hier op deze site te staan en op https://www.facebook.com/groups/home.cal/ veel plezier met de voorbereiding! Wil je andere kleuren stuur dan een mail naar info@wolhuisje.nl met wat jij zou willen!

  De patronen kunt u hier downloaden deze zitten niet in de pakketten

  Hieronder vindt u alle tot nu toe beschikbare bestanden: 

  Week nr. DIERENRIJKDEKEN CAL
  Week 0 VOORBEREIDINGSBESTAND CAL
  week 0 losse patroondelen dierenrijkdeken

  compleet patroon

  DIERENRIJKDEKEN compleet patroon
 • Apenrugzak CAL

  13 April 2021 is gestart de APENRUGZAK cal, een leuke rugzak, deze wordt gehaakt met 5 verschillende kleuren per rugzak. En er zijn 3 verschillende soorten materialen gebruikt van Scheepjes. Per rugzak 1 soort. Er is een rugzak gehaakt met de Stone Washed (78% Katoen 22% Acryl) ,softfun (60% katoen, 40 % acryl), en een versie is gehaakt met de Catona (100% katoen)  Het prijsverschil zit hem dus in het materiaal.  Vanaf 13 April komt er iedere dinsdag een patroondeel hier op deze site te staan en op https://www.facebook.com/groups/home.cal/ veel plezier met de voorbereiding! Wil je andere kleuren stuur dan een mail naar info@wolhuisje.nl met wat jij zou willen!

  De patronen kunt u hier downloaden deze zitten niet in de pakketten

  LET OP! de olifantenrugzak pakketten zijn geen CAL, daar heb je patroon voor nodig uit de AAN DE HAAK AMIGURUMI 5 komt uit rond 21 mei 2021!! Dus bij kopen.

  Hieronder vindt u alle tot nu toe beschikbare bestanden: 

  Week nr. APENRUGZAK CAL
  Week 0 VOORBEREIDING APENRUGZAK CAL
  compleet patroon APENRUGZAK compleet patroon
 • HOME ISLE kussens

   HOME ISLE kussens cal, een leuke set kussens, deze worden gehaakt met 5 verschillende kleuren. En er zijn 2 verschillende soorten materialen gebruikt van Scheepjes. Per kussenset 1 soort. Er is een set gehaakt met de softfun, 60% katoen, 40 % acryl, en de goedkopere versie is gehaakt met de colour crafter 100% premiuim acryl. Het prijsverschil zit hem dus in het materiaal. Afmeting zoals ik ze gehaakt heb, passend bij binnenmaat kussen 50 x 50 en 65 x 40 cm.  Vanaf februari(2021) komt er iedere dinsdag een patroondeel hier op deze site te staan en op https://www.facebook.com/groups/home.cal/ veel plezier met de voorbereiding! Wil je andere kleuren stuur dan een mail naar info@wolhuisje.nl met wat jij zou willen!

  De patronen kunt u hier downloaden deze zitten niet in de pakketten

  Hieronder vindt u alle tot nu toe beschikbare bestanden: 

  Week nr. HOME ISLE Kussen CAL
  Week 0 Tips
  compleet patroon HOME ISLE KUSSEN CAL compleet
 • Home Isle deken

  15 September 2020 is gestart de HOME ISLE deken cal, een leuke woondeken, deze wordt gehaakt met 5 verschillende kleuren per deken. En er zijn 2 verschillende soorten materialen gebruikt van Scheepjes. Per deken 1 soort. Er is een deken gehaakt met de softfun, 60% katoen, 40 % acryl, en de goedkopere versie is gehaakt met de colour crafter 100% premiuim acryl. Het prijsverschil zit hem dus in het materiaal. Afmeting zoals ik ze gehaakt heb, 175 x 125 de soft fun, 160x 115 de colour crafter. Vanaf september (2020) komt er iedere dinsdag een patroondeel hier op deze site te staan en op https://www.facebook.com/groups/home.cal/ veel plezier met de voorbereiding!

  Wil je andere kleuren stuur dan een mail naar info@wolhuisje.nl met wat jij zou willen! De patronen kunt u hier downloaden deze zitten niet in de pakketten

  Hieronder vindt u alle tot nu toe beschikbare bestanden: 

  Week nr. HOME ISLE CAL
  Week 0 VOORBEREIDING HOME ISLE CAL
  week 1 TIPS
  compleet patroon compleet isle deken patroon
 • Aankleedpopje in...

  De cal van de aankleedpop met reiswiegje is gestart 11 februari 2020.  Het pakket is compleet met Catona, Cahlista, oogjes, electriciteitsdraad, vullings. Wat u verder nodig heeft is haaknaalden en naald en een oude placemat of bodem uit een shoppertas.

  De patronen kunt u hier downloaden deze zitten niet in de pakketten

  Hieronder vindt u alle tot nu toe beschikbare bestanden: 

  Week nr. Aankleedpop CAL
  Week 0 BESCHRIJVING  Aankleedpop CAL
  compleet Aankleedpop compleet
 • Zomerdeken CAL

  Wij starten medio september 2019 met deze leuke soepele zomerdeken CAL. De deken is bedoeld voor de warme zomernachten, een laken en de deken erover en je kan heerlijk slapen!! En bij aanschaf van een compleet pakket ontvangt u een handige tas om de wintermaanden de deken in op te bergen, of om in de vakantie de deken in mee te nemen.. Het pakket is compleet met alle benodigde bollen Whirlette. U kunt kiezen voor een 1 of 2 persoons deken!

  Wij hebben het aantal bollen genomen wat wij ook hebben gebruikt, haakt u losser of strakker dan heeft u meer of mnder garen nodig dan in het pakket zit. Wat u verder nodig heeft zijn haaknaalden.

  Verzending Nederland is GRATIS, België krijgt €5,00 korting op verzending!! Wordt aan het einde van de bestelling verrekend. De patronen kunt u hier downloaden deze zitten niet in de pakketten

  Hieronder vindt u alle tot nu toe beschikbare bestanden: 

  Week nr. Zomerdeken CAL
  Week 0 BESCHRIJVING ZOMERDEKEN CAL
  week 1 Zomerdeken compleet 
 • RUGZAK CAL

  2 april 2019 vrolijke gevoerde rugzak cal, met een etui. En bij aanschaf van een compleet pakket ontvangt u een extra patroon, om de restjes nog op te haken. Het pakket is compleet met catona, studs, magneetsluitingen, naaigaren, en binnentas. Wat u verder nodig heeft is haaknaalden en een kumihimoschijf.

  De patronen kunt u hier downloaden deze zitten niet in de pakketten

  " alt="" />

  Hieronder vindt u alle tot nu toe beschikbare bestanden: 

  Week nr. Rugzak CAL
  Week 0 BESCHRIJVING RUGZAK CAL
  week 1 RUGZAK CAL Compleet patroon
 • Badeend CAL

  We zijn dinsdag 6 november 2018 gestart met de badeend cal, deze cal duurt 17 weken. Heerlijk dus de winter in. Tijdens Sinterklaas en de Kerst een fijn haakwerk bij de hand. En gaan de dagen dan weer langer worden, dan heeft u een prachtige set Babycadeautjes gehaakt.De patronen kunt u hier downloaden deze zitten niet in de pakketten

  Badeend CAL

  Hieronder vindt u alle tot nu toe beschikbare bestanden: 

  Week nr. Badeend Cal
  Week 0 BESCHRIJVING BADEEND CAL
  week 1 Badeend CAL Compleet

  Bezoek de FACEBOOK SITE voor meer informatie foto's ervaringen en nog veel meer.

 • Baby CAL

  Compleet pakket met 10 leuke baby artikelen om te haken.

  30k-baby-logo%20(32%20van%2099).jpg

  Hieronder vindt u de bestanden:

  Beschrijving BESCHRIJVING BABY CAL
  complete CAL BABY CAL COMPLEET PATROON

  Bezoek de FACEBOOK SITE voor meer informatie foto's ervaringen en nog veel meer.

 • Kussen CAL

  Compleet pakket voor het maken van een unieke set kussens we hebben ze samengesteld per set van 2, ga je voor een andere combinatie, dan kan het zijn dat je een extra bol van de catona kleuren nodig hebt!. Pakket bestaat uit 13 bollen stonewashed, 2 bollen catona, 2 ritsen, 2 steekmarkeerders en 2 binnenkussens. En dit wordt verpakt in een tas.

  Kussencal

  -

  Hieronder vindt u de bestanden:

  BESCHRIJVING KUSSEN CAL 

  KUSSEN CAL COMPLEET PATROON


  Bezoek de FACEBOOK SITE voor meer informatie foto's ervaringen en nog veel meer.

 • Jungle CAL

  Jungle CAL pakket  (deken ca. 150 x 125 cm) gehaakt met de softfun wil je een pakket stuur dan een mail, naar info@wolhuisje.nl

  jungleplaatje.JPG

  Hieronder vindt u de bestanden: 

  BESCHRIJVING JUNGLE CAL

  JUNGLE CAL COMPLEET PATROON

  Filmpje met uitleg:


  Bezoek de FACEBOOK SITE voor meer informatie foto's ervaringen en nog veel meer.

 • Kubus CAL

  Kubus

  Hieronder vindt u de bestanden: 

  BESCHRIJVING KUBUS CAL

  KUBUS CAL COMPLEET PATROON

  Bezoek de FACEBOOK SITE voor meer informatie foto's ervaringen en nog veel meer.

 • Home CAL
 • Knutselpakketten...

  Diverse knutselpakketten voor kinderen vanaf 3 jaar

Er zijn 226 producten.

Item 1-24 van 226 in totaal item(s)

Actieve filters